Затоплені житлові будинки, розмиті дороги та пошкоджені мости: наслідки потужної зливи на Львівщині (відео)

Затоплені житлові будинки, розмиті дороги та пошкоджені мости: наслідки потужної зливи на Львівщині (відео)

Жертв та постраждалих немає. Ситуація контрольована.

Через потужні зливи та стікання гірських річок постраждали два райони Львівської області – Дрогобицький і Стрийський. Є затоплені житлові будинки, готелі, а також пошкоджені мости. 

Про це повідомив очільник ОВА Максим Козицький. 

Зокрема, у Східниці, що у Дрогобицькому районі, сталося розтікання річки Східничанка. Рівень води піднявся на 1,5 м. По всій протяжності річки розмиті береги. Через зливу затоплені 6 вулиць, близько 100 житлових будинків, 10 готелів, 11 магазинів, 15 автомобілів, пошкоджені 5 місцевих мостів.

“Зі 16 домогосподарств відкачували воду. Газо- та водопостачання селища тимчасово припинили. 2/3 населеного пункту поки що без електропостачання. Підрозділи ДСНС врятували 45 осіб (з них 8 дітей). Через пошкодження 1 моста в с. Новий Кропивник та 2 мостів в с. Перепростиня відсутній доїзд до 16 населених пунктів. Об’їзд можливий”, – прокоментував голова ОВА. 

Щодо ситуації у Стрийському районі, то у населених пунктах Підгородці та Урич підмило дорожнє полотно, у найбільш небезпечному місці рух перекрили. Обʼїзд забезпечений. 

Потужна злива пройшлася Львівською областю: в ОВА показали наслідки негоди (відео)

00:04Потужна злива пройшлася Львівською областю: в ОВА показали наслідки негоди (відео)

“Зі заповідника Тустань, де тривав чемпіонат України зі спортивного гірського туризму, рятувальники евакуювали 60 людей. Серед них – 44 дитини. Частина з них вирушили додому за допомогою залізниці, інших тимчасово поселили у місцевому народному домі”, – йдеться у його дописі. 

Станом на ранок опади тривають, але вони зменшилися. Вода зійшла самопливом. За даними ОВА, жертв та постраждалих немає. Ситуація контрольована. Рятувальні роботи тривають.

Як повідомляли раніше, через непогоду низка населених пунктів Сумської області станом на ранок 11 червня залишилися без світла. Аварійні бригади працюють над відновленням послуг. Світла немає в 30 населених пунктах – 21 повністю і 9 частково знеструмлених.