Вбивство підлітка на фунікулері: підозрюваному співробітнику УДО посилили відповідальність

Вбивство підлітка на фунікулері: підозрюваному співробітнику УДО посилили відповідальність

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві, в результаті якої загинув підліток: відстороненому працівнику УДО Артему Косову перекваліфікували підозру на тяжчу статтю.

Джерело: ДБР, ОГП

Дослівно ДБР: “РЈ С…РѕРґС– розслідування слідчі Бюро встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено Р· хуліганських мотивів, Р° тому перекваліфікували РїС–РґРѕР·СЂСѓ РЅР° С‡. 2 СЃС‚. 115 РљРљ України, СЏРєР° передбачає довічне СѓРІ’язнення волі.

Реклама:

Після ознайомлення стороною захисту, справу Р±СѓРґРµ скеровано РґРѕ СЃСѓРґСѓ”.

Деталі: 7 квітня співробітник Управління державної охорони Артем Косов, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного спяніння, у вагоні фунікулера почав безпричинно чіплятися до пасажирів, в тому числі до неповнолітніх.

Після виходу з вагона правоохоронець підійшов до 16-річного Максима Матерухіна та силою штовхнув його у вікно. Хлопець упав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події.

Затриманого відразу відсторонили РІС–Рґ виконання СЃРІРѕС—С… РѕР±РѕРІ’СЏР·РєС–РІ. Його командування надало РїРѕРІРЅРµ СЃРїСЂРёСЏРЅРЅСЏ Сѓ проведенні невідкладних слідчих РґС–Р№, зазначають Сѓ ДБР.

Згідно з рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою.

Своєї провини Косов не визнає, але за даними УП, дає показання.