У Львові медики виходили дитину, яка народилася на 26-му тижні з вагою 600 грамів – фото

У Львові медики виходили дитину, яка народилася на 26-му тижні з вагою 600 грамів – фото

У немовляти була критично мала маса тіла, вона не могла дихати самостійно.

Реклама

У Львові медики врятували дитину, яка народилася з вагою 600 грамів. Після 119-ти днів перебування у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі дівчинку Владиславу-Марію виписали з лікарні. Дитина народилася передчасно – на 26-му тижні вагітності. Вона мала екстремально малу масу тіла і не могла самостійно дихати, через що потребувала особливого медичного догляду. 

Про повідомили у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

“Малюки, які з'являються на світ раніше 28 тижня, потрапляють до категорії  діти з екстремально малою масою тіла. Вага при народженні також відіграє важливу роль — чим вона менша, тим більше догляду у виходжуванні знадобиться. Дівчинку терміново госпіталізували в умовах транспортного кювеза з дотриманням теплового ланцюжка, забезпечуючи апаратну вентиляцію легень, до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених”, – розповіли лікарі. 

Дівчинка, яка народилася з вагою 600 грамів / Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр / © Дівчинка, яка народилася з вагою 600 грамів / Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр / ©

Щоб вберегти зір дівчинки, на 85 добу життя їй провели операцію лазерної корекції сітківки обох очей.

Владиславу-Марію виписали додому з вагою 2440 грамів та зростом 42 сантиметри. 

Нагадаємо, у Львові нейрохірурги провели складну операцію на мозку 4-річній дівчинці з Північної Ірландії.