Тіктокер провокував поранених бійців ЗСУ: скандал через повістки на Львівщині (відео)

Тіктокер провокував поранених бійців ЗСУ: скандал через повістки на Львівщині (відео)

Один із працівників військкомату, до якого чіплявся блогер, був переведений з бойової бригади після важкого поранення на фронті.

Поширене в соцмережі ТiкТок відео, зняте в місті Дрогобичі Львівської області, на якому блогер Мар’ян Чава чіпляється до працівників Територіального центру комплектації, що роздають повістки на вулиці, стало причиною скандалу. Як виявилося, один із працівників військкомату був переведений з бойової 24 ОМБр імені короля Данила після отриманих поранень на війні.

На це звернув увагу у своєму дописі на Facebook боєць цієї ж бригади Роман Кириченко.

Автор допису упізнав на відео свого бойового побратима, який брав участь у бойових діях на Луганщині та під Херсоном, був важко поранений і лише нещодавно переведений на роботу в ТЦК та СП.

Роман Кириченко зауважив, що у теперішній час відбувається ротація — працівників військкоматів переводять у бойові бригади, а на їхнє місце приходять з фронту військові, яких після поранень ВЛК було визнано обмежено-придатними для служби.

Він також попередив, що знімати такі провокативні відео та ставити в незручне становище бійців, які повернулися з фронту, може бути небезпечним для самих блогерів, оскільки не кожен з них зможе себе стримати у відповідь на такі чіпляння.

“Майте на увазі що серед них зараз багато поранених обмежено придатних з бойових бригад, з пластинами в головах, з нервами та психами на навколишні дратівники і які спокійно дивитись не будуть на ці відео провокаційні… будете отримувати в писок та в пасть повістку”, – попередив військовий.

На Львівщині блогер провокував поранених бійців ЗСУ, які роздавали повістки на вулиці

02:02На Львівщині блогер провокував поранених бійців ЗСУ, які роздавали повістки на вулиці

Нагадаємо, раніше у Дніпрі працівники ТЦК прийшли до відомого елітного ресторану міста перевірити документи у військовозобов’язаних чоловіків. На заваді військовим стала агресивно налаштована керівниця закладу.